ΕΜΕΙΣ

Manual Physiopraxis
Please specify image url

Από όταν ιδρύθηκε το ManualPhysiopraxis πρώτο και κύριο μέλημα μας είναι η σωστή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση και θεραπεία των  παθήσεων και δυσλειτουργιών των άκρων και της σπονδυλικής στήλης.

Η θεραπεία είναι πάντα εξατομικευμένη και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ασθενή, με στόχο τη άμεση επανένταξη του στην καθημερινή του ζωή ή στις αθλητικές του δραστηριότητες.

Ο συγκεκριμένος τρόπος προσέγγισης ενέπνευσε εμπιστοσύνη σε πολλούς επαγγελματίες αθλητές ποδοσφαίρου, Volley, Basket, Tennis, Taekwondo, δρομείς μεγάλων αποστάσεων καθώς και σε πολλά αθλητικά σωματεία ώστε να συνεργαστούν μαζί μας.

Ομάδες ποδοσφαίρου όπως : Ηλυσιακός, Αγιος Ιερόθεος, Θρίαμβος Χαιδαρίου, Α.Ο. Χαιδαρίου, Π.Φάληρο

Ομάδες Volley γυναικών: Ηρακλής Κηφισιάς, Θρίαμβος Χαϊδαρίου, ΟΣΦΠ (η οποία μας έδωσε την χαρά της κατάκτησης Ευρωπαϊκών και εγχώριων τίτλων ως επιστέγασμα της πιο επιτυχημένης τριετίας του τμήματος του συλλόγου).

Ζερβακακη Ελενα
Φυσικοθεραπεύτρια, OMT, MAppSC, υποψ.Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Please specify image url

Η Έλενα είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθήνας. Κατά την διάρκεια της πρακτικής της άσκησης το 1995 στην Αγγλία, της δόθηκε η ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά ένα νέο, για τα ελληνικά δεδομένα, και εξειδικευμένο τρόπο αξιολόγησης /αποκατάστασης, την ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς (ΟΜΤ, ή αλλιώς Orthopedic Manual Therapy).

Παρακολούθησε σεμινάρια, αρχικά στην Αγγλία και μετέπειτα στην Ελλάδα ολοκληρώνοντας με επιτυχία τον 3ετή κύκλο σπουδών μετεκπαίδευσης OMT υπό την αιγίδα του Kaltenborn- Evjenth International Concept. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε με επιτυχία μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στο Orthopedic Manipulative Physiotherapy, στην Αυστραλία το 2000 (University of South Australia).

Είναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής με τομέα εξειδίκευσης την κινητοποίηση νευρικού ιστού.

Η επαγγελματική της εμπειρία ξεκίνησε το 1997 ως φυσικ/τρια σε κέντρα φυσικοθεραπείας και ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 2002 έως σήμερα.

Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης έχει παρακολουθήσει δεκάδες συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και σεμινάρια με θέματα αθλητικές κακώσεις, θεραπεία και πρόληψη σε αθλητικές κακώσεις παιδιών, taping, myofascial release, εξατομικευμένης άσκησης (Clinical Pilates, Medical training), ξηράς βελόνας (DGS) , κ.α.

Από το 2002 μέχρι σήμερα έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες φοιτητές αλλά και φυσικοθεραπευτές, πάνω σε θέματα  κλινικού συλλογισμού και  Manual Therapy, στο ΑΤΕΙ Αθήνας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο (σε προπτυχιακό αλλά και μεταπτυχιακό επίπεδο σε συνεργασία με Αγγλικά πανεπιστήμια), αλλά και σε μετεκπαιδευτικά σεμινάρια αναγνωρισμένα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία (IFOMPT).

Στο ακαδημαϊκό της έργο περιλαμβάνονται συμμετοχή στην συγγραφή βιβλίων – συγγραμμάτων, επιστημονικές ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, καθώς και δεκάδες εισηγήσεις σε ελληνικά συνέδρια, με θέματα σχετικά με την αξιολόγηση, αποκατάσταση και την θεραπευτική άσκηση.

Είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας αλλά και της επιστημονικής επιτροπής του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών-Χειροθεραπευτών Ελλάδος.

Στρατακης Νικολαος- Γεωργιος
Φυσικοθεραπευτής, Medical Training Therapist
Please specify image url

Ο Άκης είναι απόφοιτος του τμήματος του ΑΤΕΙ Φυσικοθεραπείας Αθηνών από το 2009, ενώ παράλληλα υπήρξε επαγγελματίας αθλητής σε υψηλό επίπεδο για πάνω από 17 χρόνια.

Η επαγγελματική του εμπειρία ξεκίνησε ως συνεργάτης σε κέντρα φυσικοθεραπείας και αργότερα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Η εμπειρία του στους αθλητικούς χώρους και γνωρίζοντας τις ανάγκες των αθλητών σε σχέση με το σώμα τους, τον οδήγησαν στο να εξειδικευτεί στην αποκατάσταση μυοσκελετικών κυρίως προβλημάτων.

Το 2013 παρακολούθησε υπό την αιγίδα του Νορβηγού instructor Lasse  Thue, τον κύκλο σεμιναρίων Medical Training Therapy, το οποίο στηρίζεται σε σύγχρονες και τεκμηριωμένες γνώσεις της θεραπευτικής άσκησης.

Το 2015 εκπαιδεύτηκε στην τεχνική McKenzie, η οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένη στην αποκατάσταση προβλημάτων σπονδυλικής στήλης, στην προσπάθειά του για περαιτέρω εξειδίκευση.

Στη συνέχεια, θέλοντας να προσεγγίσει τις μυοπεριτονιακές παθολογίες πιο επιτυχημένα, το 2014 παρακολούθησε τεχνικές myofascial release (UTAH COLLEGE of MYOTHERAPY), ενώ το 2018 τελείωσε με επιτυχία των κύκλο σεμιναρίων της ακαδημίας David G. Simons Academy (DGSA), που αφορά την ξηρά βελόνα.

Το 2017, θέλοντας να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις κλινικές του ικανότητες πάνω στην αξιολόγηση και αποκατάσταση των μυοσκελετικών παθήσεων, ξεκίνησε κύκλο σεμιναρίων Manipulative Physiotherapy, υπό την αιγίδα της IMTA (Maitland Concept).

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του εξέλιξης, έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων/σεμιναρίων, (Kinesiotaping, Kinetic Flossing, Football Medicine Strategies for Joint & Ligament Injuries, κ.α), διασφαλίζοντας την εφαρμογή των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας.

Το 2013 ένωσε τις δυνάμεις του με την Έλενα Ζερβακάκη, η οποία υπήρξε καθηγήτριά του στο ΑΤΕΙ και ίδρυσαν από κοινού το ManualPhysiopraxis.

Καπανδριτη Κωνσταντινα
Φυσικοθεραπεύτρια
Please specify image url

Η Νάντια είναι μέλος της ομάδας του ManualPhysiopraxis από το 2016, έχοντας αρκετά χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στη θεραπεία μυοσκελετικών και αθλητικών  παθήσεων.

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ της Αθήνας το 2011, έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική της άσκηση στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και στην κλινική Klinikzentrum Mühlengrund GmbH της Γερμανίας.

Το 2017 ολοκλήρωσε με επιτυχία το 3ετες πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στο Orthopedic Manipulative Physiotherapy, του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών /Χειροθεραπευτών Ελλάδας, αποκτώντας τον τίτλο του ΟΜΤ. Αυτό την βοήθησε να αναπτύξει περαιτέρω τις κλινικές της δεξιότητες στην αξιολόγηση και θεραπεία των μυοσκελετικών παθήσεων.

Στη συνέχεια, θέλοντας να προσεγγίσει τις μυοπεριτονιακές παθολογίες πιο άμεσα, ασχολήθηκε με τη μέθοδο της ξηράς βελόνας. Το 2018 τελείωσε με επιτυχία των κύκλο σεμιναρίων της ακαδημίας David G. Simons Academy (DGSA).

Η Νάντια στην προσπάθειά της για πληρέστερη και σφαιρικότερη αντιμετώπιση των μυοσκελετικών προβλημάτων, εκπαιδεύτηκε στο Clinical Pilates το 2017.

Στο πλαίσιο της δια βίου μάθησης και επαγγελματικής της εξέλιξης, παρακολουθεί πλήθος συνεδρίων/σεμιναρίων, διασφαλίζοντας την εφαρμογή των πιο σύγχρονων μεθόδων θεραπείας.

Μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσ/των

Μέλος του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών/Χειροθεραπευτών Ελλάδος

 

Γλακουσακης Γιωργος
Φυσικοθεραπευτής
Please specify image url

Ο Γιώργος ανήκει στο επιτελείο του ManualPhysiopraxis ως εξωτερικός συνεργάτης από το 2016 (φυσικοθεραπευτής της γυναικείας ομάδας Volley ΟΣΦΠ) και συμπληρώνει πλέον την ομάδα στον χώρο του φυσικοθεραπευτηρίου.

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ της Αθήνας το 2014, έχοντας ολοκληρώσει την πρακτική του άσκηση μέσω υποτροφίας του ΕΣΠΑ στην ιδιωτική κλινική ΑΘΗΝΑΙΟΝ MD Hospital.

Ο Γιώργος είναι υποψήφιος μεταπτυχιακου τίτλου από το ΠΜΣ της Βιολογίας της Άσκησης της σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ με ειδικότητα «Αθλητιατρική, Αθλητική φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση»

Υπό εξέλιξη βρίσκεται η μετεκπαίδευση του στο πρόγραμμα Orthopedic Manipulative Physiotherapy, του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών /Χειροθεραπευτών Ελλάδας, με απώτερο στόχο τον τίτλο του ΟΜΤ.

Στο πλαίσιο της επαγγελματικής του εξέλιξης και κλίσης του προς τους αθλητικούς τραυματισμούς έχει ολοκληρώσει το επίπεδο 1 του προγράμματος «Αθλητικός φυσικοθεραπευτής-Ειδικός άσκησης» που τελεί υπό την αιγίδα του Αυστριαλιανού Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, όντας αναγνωρισμένο από την IFSPT.

Σεμινάρια, συνέδρια και νέες τεχνικές θεραπείας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας του για ενημέρωση, σε σχέση με τις σύγχρονες φυσικοθεραπευτικές προσεγγίσεις.