ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Manual Therapy

manual-therapy-techniques

Το manual therary (ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς), είναι μια εξειδίκευση της φυσικοθεραπείας, μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των νευρομυοσκελετικών προβλημάτων. Περιλαμβάνει αρθρική κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης και των άκρων, είτε χαμηλής είτε υψηλής ταχύτητας, κινητοποίηση μαλακών μορίων και νευρικού ιστού. Όλες οι παραπάνω τεχνικές έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του πόνου και του μυϊκού σπασμού, με στόχο την βελτίωση του εύρου κίνησης των αρθρώσεων. Η ορθοπεδική θεραπεία με χειρισμούς βασίζεται στην λεπτομερή αξιολόγηση και τον κλινικό συλλογισμό του manual therapist, ο οποίος είναι άριστα εκπαιδευμένος και πολύ καλός γνώστης της ενβιομηχανικής, ανατομίας και νευροφυσιολογίας, προκειμένου να σχεδιάσει και εκτελέσει ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας και αποκατάστασης για τον ασθενή.

Μέθοδος McKenzie

MCKENZIE-LOWER-BACK-EXTENSION

Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη μέθοδο που αφορά στη διάγνωση και θεραπεία των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης και  των περιφερικών αρθρώσεων. Έχει σαν στόχο να αναγνωρίζει και να θεραπεύει πόνους μηχανικής αιτιολογίας. Το ιστορικό παίζει σημαντικό ρόλο, καθώς επίσης και τα συμπτώματά του, τα οποία μπορεί να διαφοροποιούνται με την κίνηση ή και την αλλαγή θέσης.  Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ότι καθιστά τον ασθενή ικανό να αυτοθεραπεύεται και να προλαμβάνει τυχόν υποτροπές, μέσω συγκεκριμένων θέσεων ή/και ασκήσεων που υποδεικνύονται από τον θεραπευτή.

Μυοπεριτονιακή απελευθέρωση ( Myofascial Release)

MYOFASCIAL-RELEASE

Η μυοπεριτονιακή απελευθέρωση έιναι μία εξειδικευμένη τεχνική κινητοποίησης μαλακών μορίων. Τα αποτελέσματα της μεθόδου συνίσταται : -Στην αύξηση της κινητικότητας και ολίσθησης της περιτονίας- στην αύξηση της οξυγόνωσης και αιμάτωσης του ιστού,- στη λύση των συμφύσεων της περιτονίας στο εν  τω βάθει και επί πολίς στρώμα,- στην αύξηση της μεταφοράς θρεπτικών συστατικών και απομάκρυνση μεταβολικών παραγώγων. Τα οφέλη του Myofascial release είναι: -βελτιώνει την στάση του σώματος, μειώνει τον χρόνιο πόνο, βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία, αποτρέπει τους τραυματισμούς υπέρχρησης, διατηρεί την βέλτιστη φυσιολογία του μαλακού ιστού, αυξάνει το εύρος κίνησης.

Τεχνική ξηράς βελόνας (dry needling)

DRY-NEEDLING-TRAPEZIUS-MUSCLE

Η χρήση της ξηράς βελόνας είναι μία τεχνική η οποία χρησιμοποιείται στο μυοπεριτονιακό σύνδρομο (δυσλειτουργία μυός και περιτονίας που τον περιβάλλει). Συγκεκριμένα, εισάγεται βελόνα μίας χρήσεως, η οποία δεν έχει αυλό και δεν γίνεται έκχυση φαρμακευτικής ουσίας    (γι ´αυτό ονομάζεται ξηρά βελόνα), πάνω σε συγκεκριμένα σημεία του μυός (trigger points). Με την εισαγωγή της βελόνας ο θεραπευτής προκαλεί επαναλαμβανόμενες παλίνδρομες κινήσεις αυτής, με αποτέλεσμα να προκαλούνται επαναλαμβανόμενες μυϊκές συσπάσεις που οδηγούν στην ρήξη των δεσμών ακτίνης-μυοσίνης, επιμήκυνση των συσπασμένων μυϊκών ινών και τελικά την χάλαση τους, αύξηση της παροχής οξυγόνου και την ανακούφιση της περιοχής. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, ωστόσο η μηχανική δίεγερση των μυϊκών ινών της περιοχής πρέπει να είναι αρκετά έντονη ώστε να προκληθεί τοπική μυϊκή σύσπαση στην περιοχή. Το φαινόμενο περιγράφεται ως ενδομυϊκή άσκηση (intramuscular exercise).

Θεραπευτική Άσκηση (Medical Training Therapy)

medical-training-therapy

Πρόκειται για μια εγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο αποτελούμενη από ένα πρόγραμμα ασκήσεων που ως στόχο έχει την ταχύτερη επανεκπαίδευση του ασθενούς, δίνοντας σημασία στην σταθερότητα της πάσχουσας άρθρωσης και την ιδιοδεκτικότητα. Η προσέγγιση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί στην σπονδυλική στήλη, την λεκάνη και τα άκρα, από το αρχικό ως το τελευταίο στάδιο της αποκατάστασης.

Clinical Pilates

clinical-pilates

Το Pilates είναι μία συστηματική και ολοκληρωμένη μέθοδος εκγύμνασης που βασίζεται στην κίνηση. Στόχος της μεθόδου Pilates είναι να δημιουργήσει μία δυνατή και επιμήκης σπονδυλική στήλη, αποτρέποντας τραυματισμούς της. . Η διόρθωση αυτών των τραυματισμών επιτυγχάνεται  μέσω της απόκτησης της σύνδεσης του κέντρου του σώματος (πύελος) με το μυαλό. Τα άτομα που κάνουν pilates μαθαίνουν μέσω εκπαίδευσης λειτουργικών κινητικών προτύπων να κινούνται και να στέκονται με σωστό τρόπο στην καθημερινότητα τους. Η μέθοδος απευθύνεται σε ανθρώπους όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου επιπέδου φυσικής κατάστασης.

Tecar

tecar

Η θεραπεία με τη χρήση Tecar είναι μια νέα, επαναστατική μέθοδος που προσφέρει άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια. Συνδυάζει τη χρήση αντιστατικής και χωρητικής ραδιοσυχνότητας υψηλής ισχύος, επιταχύνοντας τη φυσιολογική διαδικασία μεταβολισμού των κυττάρων και ανακουφίζοντας από τον πόνο από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η εφαρμογή της χωρητικής ραδιοσυχνότητας χρησιμοποιείται σε δομές του σώματος που παρουσιάζουν μεγάλη περιεκτικότητα σε υγρό, όπως ο μυϊκός, ο αγγειακός κι ο νευρικός ιστός. Η εφαρμογή αντιστατικής ραδιοσυχνότητας δρα σε ιστούς που παρουσιάζουν μεγάλη αντίσταση, όπως οι σύνδεσμοι, οι τένοντες, ο χόνδρος και τα οστά. Διεγείρει με φυσιολογικό, εντοπισμένο και ρυθμιζόμενο τρόπο, το αιμολεμφικό σύστημα στέλνοντας οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στους ιστούς και απομακρύνοντας τα άχρηστα προϊόντα του κυτταρικού μεταβολισμού

Eνδείκνυται για κάθε τραυματισμό του νευρομυοσκελετικού μας συστήματος (μυϊκές θλάσεις, διάστρεμμα, τενοντοπάθεια, φλεγμονή, οξύς πόνος, κ.α) είναι πλήρως ακίνδυνη καθώς δεν υπάρχουν παρενέργειες, ανώδυνη, εστιασμένη, δρα σε βάθος ομοιόμορφα, χωρίς απώλεια ενέργειας και τα αποτελέσματα είναι αισθητά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Πελματογραφία

pelmatografia

Ο πελματογράφος είναι μια διαγνωστική συσκευή, που αποτελείται από χιλιάδες αισθητήρες, οι οποίοι καταγράφουν και αναλύουν τη βάδιση σε δισδιάστατες και τρισδιάστατες γραφικές παραστάσεις και με αυτόν τον τρόπο καθιστούν αναγνωρίσιμες τις ανατομικές παραλλαγές και παθήσεις των κάτω άκρων και μπορεί να εφαρμοστεί άφοβα σε ενήλικες και παιδιά. Εντοπίζει με ακρίβεια την κατανομή βάρους, τις μηχανικές πιέσεις, το χρόνο βάδισης, τον άξονα του σώματος και την ισορροπία του τόσο κατά τη στάση, όσο και κατά τη βάδιση. Το πελματογράφημα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τις φορτίσεις που ασκούνται στο πέλμα και το χρόνο παραμονής τους,την ισορροπία του ασθενούς σε σχέση με το κέντρο βάρους του σώματός του, την ανάλυση της βάδισης στις διαφορετικές φάσεις στήριξης και αιώρησης καθώς και τη φόρτιση της ποδικής καμάρας. Αξιολογώντας αυτές τις μετρήσεις και τις πληροφορίες του πελματογραφήματος κατασκευάζονται ειδικά ορθωτικά πέλματα, από ποδίατρο, αποκλειστικά για τον συγκεκριμένο ασθενή.

Kinesiotaping method

kinisiotaping-therapy

Δημιουργός της μεθόδου είναι ο Dr. Kenzo Kase, ο οποίος ανέπτυξε την συγκεκριμένη μέθοδο taping προκειμένου να επιταχύνει την διαδικασία επούλωσης των μαλακών μορίων (μυς, τένοντες, σύνδεσμοι, περιτονία) και των αρθρώσεων με στόχο την ομαλή λειτουργία τους.

Πρόκειται για μια ελαστική ταινία με ελικοειδής αυλακώσεις χωρίς φαρμακευτική ουσία, που βασικό της χαρακτηριστικό είναι ότι συμπεριφέρεται σαν το δέρμα ανασηκώνοντας την περιτονία κάτω από αυτό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη λεμφική παροχέτευση της περιοχής σε περίπτωση οιδήματος ή αιματώματος καθώς και την ανακούφιση από τον πόνο λόγω πίεσης των αλγουποδοχέων. Επίσης, χρησιμοποιείται και για την σταθεροποίηση μίας περιοχής, ερεθίζοντας τους μηχανουποδοχείς που βρίσκονται στο δέρμα, με αποτέλεσμα να πληροφορεί τον εγκέφαλο για την σωστή της θέση (ιδιοδεκτικότητα). Χρησιμοποιείται σε όλους τους αθλητικούς χώρους (μπάσκετ, βόλεϊ, ποδόσφαιρο, στίβο, γκολφ, τένις) τόσο για πρόληψη όσο και για αποκατάσταση καθώς και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα.

Εξοπλισμός

medical-equipment

Το φυσικοθεραπευτήριο διαθέτει όλα τα απαραίτητα φυσικά μέσα θεραπείας καθώς και τον αθλητικό εξοπλισμό για την αποκατάσταση τραυματισμό και κακώσεων.